,,Гуцульська бриндзя" запрошує гостей на найбільший гастрономічний фестиваль краю

У неділю, 8 вересня, у м. Рахів відбудеться ХІХ гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя".

Фестиваль бриндзі захоплює своєю автентикою, демонструє традиції гуцулів-полонинників, їхнє ремесло, побут та гостинність. Стартує свято о 08:00 із розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарку-продажу продукції вівчарства (вул. Буркут, амфітеатр ,,Буркут”). Колоритне та яскраве дійство почнеться з огляду - параду громад Рахівщини, який розпочнеться об 11:00 від вулиці Богдана Хмельницького, далі хода іде до природного амфітеатру ,,Буркут”, де відбудеться урочисте відкриття фестивалю-ярмарку. Традиційно на гостей очікує запалення полонинської ватри, мелодії трембіт, мандолін і дримб. А ще учасники і гості зустрінуть вівчарів, які саме повертатимуться з полонин.

На території амфітеатру кожне село Рахівщини матиме свою садибу в якій прийматиме гостей. Туристи та гості зможуть придбати традиційний сир-бринзу, що споконвіків виробляється на полонинах, сувеніри, вироби, що зроблені із шерсті баранів, а також посмакувати свіжо приготовані: бануш, голубці, бограч та ще багато інших нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, які пригощатимуть гостей на стенді Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.

Фестиваль цього року порадує гостей цікавими родзинками - конкурсами на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами по доїнню овець, приготуванню традиційного сиру-будзу. Під час фестивалю громади сіл, селищ і міста боротимуться за першість у кількох номінаціях.

Ще одне цікаве дійство, на яке запрошують гостей - ,,Битва полонинських управ” (біля садиби м. Рахів), на якій полонинники змагатимуться у приготуванні традиційної гуцульської страви – кулеші з бриндзею. Оцінюватимуть не тільки смак і вигляд страви, але і її подачу.

 

Гастрономічне свято з насиченою програмою і великою кількістю локацій триватиме у Рахові до пізнього вечора: 

8.00-12.00 – розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства, вул. Буркут, амфітеатр ,,Буркут”;

9.00-10.30 - конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю, ресторан ,,Європа”, адреса: м. Рахів, вул. Миру, буд. 42;

11.00-11.45 – хід святкової колони від вулиці Богдана Хмельницького до амфітеатру “Буркут”;

11.45-12.30 – урочисте відкриття ХІХ гастрономічного фестивалю-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”, запалення полонинської ватри;

12.30-14.00 – огляд експозицій виставок народних умільців населених пунктів та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства;

13.00-15.00 - майстер-клас з приготування нетрадиційних вишуканих страв з бриндзею, на стенді Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів; майстер-класи по доїнню овець, приготуванню традиційного сиру-будзу, біля палатки ,,Закарпаття”; ,,Битва полонинських управ”, парк ,,Буркут”;

14.00-22.00 – концертно-розважальна програма за участі відомих артистів української естради.

Зірковими учасниками концертної програми свята стануть заслужена артистка України Світлана Весна, заслужений артист України Павло Доскоч, учасниця  телешоу "Голос країни" Оксана Романюк, супер фіналіст телешоу "Голос країни" Михайло Мирка, Гуцул хуліган Василь Мельникович, кавербенд "Golden voice", гурт "Будьмо", гурт "Гонта". Ведучий: гуморист Ігор Іванків.

Остання зміна сторінки: 02-09-2019 11:44