Розвиток фристайлу на Закарпатті обговорили в ОВА за участю представників Федерації лижного спорту України

У регіоні посилюють підтримку зимових олімпійських видів спорту. Окрему увагу зосереджують на розвитку фристайлу.

Підготовку закарпатських лижників, членів національних збірних, кандидатів до участі в Олімпійських іграх – 2026 заступник голови обласної військової адміністрації Юрій Гузинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець обговорили з представниками Федерації лижного спорту України.

«Перемога й медалі здобуваються важкою систематичною працею, а якісна підготовка потребує багато сил та часу. Тож попри виклики війни активізовуємо всі зусилля для підтримки наших уже сьогоднішніх і майбутніх чемпіонів», – відзначив Юрій Гузинець.

Зараз наші хлопці й дівчата не тільки проходять літню загальнофізичну підготовку, а й наполегливо готуються до сезону 2024 – 2025 років, участі в кубках світу та чемпіонатах світу, а також Зимових Олімпійських іграх в Італії, розповів перший віцепрезидент Федерації лижного спорту України, олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко.

Як підкреслив головний тренер збірної з фристайлу, заслужений тренер України Енвер Аблаєв, фристайлістів сьогодні готують у 4 областях країни, однак для якіснішої підготовки спортсменам потрібна тренувальна база й на Закарпатті.

Учасники зустрічі розглянули потенційні локації для проведення майбутніх тренувань із фристайлу на території області, а також обговорили можливість підвищення стипендій для спортсменів і тренерів. Насамкінець домовилися про подальшу комунікацію та координацію дій з підтримки цього виду спорту в регіоні.

Остання зміна сторінки: 08-07-2024 11:06