Від початку року закарпатцям погодили 72 заявки на пільгове кредитування за програмою «Власний дім»

 

 

Понад 18 млн грн вони зможуть використати на поліпшення житлових умов, повідомив заступник голови ОВА Василь Іванчо.

За його словами, йдеться про купівлю нового житла чи ремонт, реконструкцію наявного, відновлення даху, встановлення інженерних мереж, впровадження енергоефективних заходів.

Ця програма також дозволяє підтримувати бійців: серед отримувачів пільгових кредитів цього року – 12 чинних військовослужбовців, ветеранів, учасників бойових дій. Вони отримують кошти під 0%.

«Сподіваємося, що до кінця року ця цифра зросте, адже „Власний дім“ дозволяє виконувати одне з основних для нас завдань – допомога захисникам», – підкреслив заступник очільника краю.

Василь Іванчо нагадав, що головна мета програми – зробити процес придбання або будівництво будинку/квартири більш доступним та легким для широкого кола населення, оскільки позичальники мають можливість отримати кредит на вигідних умовах, що передбачають низькі процентні ставки (3%).

Окрім того, на крайньому засіданні спостережної ради обговорили можливості розширення програми в напрямку енергоефективності. Але деталі згодом – після обговорення всіх моментів, узгодження та прийняття кінцевого рішення.

«Закарпаття завдяки програмі "Власний дім" робить значний крок у напрямку забезпечення доступного житла для своїх мешканців, покращуючи таким чином якість їхнього життя та сприяючи соціально-економічному розвитку регіону», – наголосив Василь Іванчо.

Остання зміна сторінки: 04-06-2024 08:23