Близько пів сотні компаній презентують свої пропозиції щодо можливостей працевлаштування на Ярмарку вакансій-2024 в Ужгороді

Уже цієї п’ятниці в Ужгороді відбудеться Ярмарок вакансій-2024. Свої пропозиції щодо працевлаштування презентуватимуть місцеві та релоковані підприємства різних галузей.

Захід, який за ініціативи обласної військової адміністрації об’єднує роботодавців і потенційних працівників з усього регіону, стає традиційним, відзначив на брифінгу заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

«Минулого року на Ярмарку вакансій було багато відвідувачів, до нього тоді долучилося й чимало компаній. Зараз ми очікуємо близько 50 суб’єктів господарювання, які презентують свої актуальні пропозиції. Захід проводитиметься за підтримки УВКБ ООН та громадської організації „Неємія“, серед співорганізаторів й Ужгородська міська рада та обласний центр зайнятості», – зауважив Василь Іванчо.

Як розповів директор департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Тарас Триндяк, під час заходу відбудуться консультації щодо вибору та зміни фаху, проходження професійного навчання й перенавчання, отримання ваучерів, відкриття власної справи тощо.

За його словами, крім презентації вакансій, на відвідувачів чекають майстер-класи від профтехів області, інтерактивна зона «Місце професій», а також активності для дітей.

Своєю чергою в.о. директора Закарпатського обласного центру зайнятості Беатриса Білецька наголосила, що в їхній базі зараз налічується близько 2 тисячі пропозицій для шукачів роботи. Загалом майже 4 тисячі – на Єдиному порталі вакансій та на шести сайтах для пошуку роботи в регіоні. Найбільше пропозицій щодо працевлаштування від підприємств переробної сфери (27%), торгівлі (19%), охорони здоров’я (11%) та транспортної галузі (7%).

Однією з цілей Ярмарку вакансій – 2024 є офіційне працевлаштування вимушених переселенців, полегшення їхньої адаптації на новому місці. Для цього до заходу долучаться і міжнародні та регіональні громадські організації. Вони презентують свої можливості працевлаштування та грантові програми для створення власного бізнесу, підкреслила виконавча директорка ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі.

Ярмарок вакансій 24 травня пройде на новій локації – біля Закарпатського обласного музично-драматичного театру (вул. Льва Толстого, 12).

Захід розпочнеться об 11:00.

Остання зміна сторінки: 21-05-2024 09:55