В ОВА обговорили основні напрямки актуалізації Стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2027 року

Регіональна стратегія розвитку Закарпатської області має враховувати виклики воєнного стану. Також не менш важливо, щоб її інструменти відповідали вимогам Євросоюзу. На цьому наголосив голова ОВА Віктор Микита під час відкриття спільного засідання керівного комітету та робочої групи з актуалізації Стратегії на період до 2027 року.

«У регіональній економічній політиці варто й надалі докладати максимум зусиль задля розвитку інвестиційного потенціалу, підтримки бізнесу. В цьому питанні Закарпаття вже зарекомендувало себе як надійний партнер. Окремої уваги, звичайно, потребують наші захисники, котрі зараз перебувають на передовій, та ветерани, члени їхніх родин», – зауважив Віктор Микита.

За словами очільника краю, в реалізації стратегічних завдань і пріоритетних напрямків важливу роль відіграє взаємодія з громадами, які також мають власні стратегії розвитку, та підтримка керівництва держави й міжнародних партнерів.

До обговорення актуалізації Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2027 року також долучилися голова обласної ради Роман Сарай, заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, регіональний координатор проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Львівській області Олександр Волошинський, виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша та інші.

Зокрема, під час заходу представники проєкту USAID «ГОВЕРЛА» презентували результати соціально-економічного аналізу Закарпатської області, в якому були враховані основні економічні, соціальні, екологічні та інші тенденції розвитку регіону. Після цього учасники засідання обговорили ключові аспекти стратегічного бачення розвитку нашого регіону на наступні роки, зокрема й актуалізацію загального SWOT-аналізу.

Захід за сприяння обласної військової адміністрації та підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провів Волинський ресурсний центр у межах ініціативи «Актуалізація стратегій розвитку шести регіонів України».

Остання зміна сторінки: 20-11-2023 13:28