Оксана Жолнович відвідала Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

Від початку року у відділеннях Обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю необхідні послуги отримали понад 700 людей. У закладі опікуються дорослими і дітьми, зокрема й малечею до трьох років, яка перебуває в групі ризику щодо отримання інвалідності.

Окрім цього, тут надають послугу раннього втручання, а після початку повномасштабної війни створили умови для проживання з можливістю отримання реабілітаційних послуг для сімей з-поміж ВПО, котрі виховують дітей з інвалідністю. Також приймають на відновлення військовослужбовців, які отримали поранення або інші ушкодження внаслідок бойових дій.

Напередодні відділення Центру в Ужгороді відвідали міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович, яка з робочим візитом перебувала в нашому регіоні, та заступник голови ОВА Петро Добромільський. Вони ознайомилися зі структурою і роботою закладу, з його можливостями надання реабілітаційних послуг, оглянули умови, кабінети та спеціалізоване оснащення.

У межах візиту про актуальні потреби поспілкувалися з керівником Обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Олегом Кириленком, командою фахівців і тими, хто зараз проходить відновлення в закладі. Сьогодні тут чимало вимушених переселенців, тому в центрі уваги очільниці Мінсоцполітики – питання щодо їхньої адаптації, інтеграції в життя нашого краю, навчання, працевлаштування та отримання виплат.

Своєю чергою заступник голови ОВА Петро Добромільський розповів, що за сприяння міжнародних донорів у 6 відділеннях Центру проводять ремонти, щоб забезпечити безперешкодний доступ до необхідних послуг для маломобільних груп населення, а також окреслив роботу регіону та громад над розбудовою сучасної системи психосоціальної і фізичної реабілітації.

Оксана Жолнович відзначила, що Закарпаття активно працює для покращення якості надання соціальних послуг вразливим категоріям населення та великій кількості вимушених переселенців з різних куточків країни, котрі знайшли тут надійний прихисток.

Остання зміна сторінки: 23-10-2023 14:01