У Закарпатській ОВА нагородили патрульних поліцейських, які нещодавно затримали російського шпигуна

Голова обласної військової адміністрації Віктор Микита разом із начальником обласного ГУНП – генералом поліції третього рангу Ярославом Колесником і виконувачем обовʼязків начальника Управління СБУ в Закарпатській області – полковником Володимиром Блудом відзначили патрульних поліцейських, котрі нещодавно затримали зловмисника.

Порушник, ймовірно, збирав відомості про обʼєкти на території Закарпаття та був причетний до іншої протиправної діяльності на шкоду державній безпеці України. Він чинив опір при затриманні і, намагаючись втекти, пошкодив службові автомобілі патрульної поліції. Офіцери були вимушені застосувати зброю щодо транспортного засобу зловмисника та успішно затримали останнього.

Віктор Микита подякував правоохоронцям за професійні дії та виконання службового обовʼязку в екстремальних ситуаціях, а також зауважив, що виявити порушника вдалося завдяки роботі інформаційно-аналітичної системи «Ситуаційний центр „Безпекове Закарпаття“».

«З початку повномасштабної війни ми розуміли, що застосування сучасних технологій буде вирішальним. Це лягло в основу прийняття рішення щодо створення інформаційно-аналітичної системи», – прокоментував голова ОВА.

За його словами, цей проєкт є фундаментальним з погляду оптимізації роботи правоохоронних органів у секторі безпеки регіону та забезпечення оперативності в запобіганні, виявленні, припиненні й розслідуванні можливих злочинів.

Остання зміна сторінки: 12-10-2023 09:34