Понад тиждень команда добровольців з Великолучківської громади Мукачівського району працювала в кількох населених пунктах Херсонської області.

«Це вже наша друга така поїздка на Херсонщину. Під час першої, у липні, ми мали гуманітарну місію, а зараз – працювали в громадах: фіксували масштаби руйнувань та встановлювали вуличне освітлення, відеокамери», – зауважив очільник Великолучківська ТГ - офіційна сторінка Василь Коштура.
Він розповів, що найбільше вражень у нього залишилося від майже вщент зруйнованого села Посад-Покровське Чорнобаївської громади, котре з початку війни кожного дня було під ворожими обстрілами. Росіяни знищили тут практично 99% будинків.
«Ні фото, ні відео не передають того жаху… Коли дивишся на іграшки, речі, посуд, меблі, дитячий одяг, не уявляєш, як люди просто вижили в цьому пеклі. Село було форпостом ЗСУ, орки не змогли просунутися далі й зі злості руйнували все, що бачили», – розповів Василь Коштура і поділився світлинами знищеного дитячого садка, школи й приміщення клубу.
Руйнування цих будівель дуже серйозні, зауважив голова Чорнобаївської громади Ігор Дудар. Тому, за його словами, в селі планують звести безпосередньо поруч новий дитсадок, школу й центр дозвілля, де учні зможуть займатися творчістю і розвиватися.
На місці будинку культури може з’явитися меморіальний комплекс, а в укритті клубу проведуть капітальний ремонт, щоб у разі небезпеки воно було надійним захистом для людей.
Також Ігор Дудар подякував закарпатцям за відчутну допомогу та підтримку мешканців їхньої громади.
Щиро віримо, що село Посад-Покровське і вся Херсонщина якнайшвидше повернуться до життя, яке було тут до війни, повернуться всі мешканці, знову буде чутно шкільний дзвінок та багато дитячого сміху

Остання зміна сторінки: 25-08-2023 08:46