Ужгородщина посилює підтримку постраждалих населених пунктів Херсонщини

Попри щоденні ворожі обстріли звільнені населені пункти Херсонщини оговтуються після місяців окупації. Триває відбудова приватних будинків та об’єктів соціальної інфраструктури. До цього активно долучаються й наші краяни.

Цими днями керівництво Ужгородська районна державна адміністрація відвідало Чорнобаївську і Великоолександрівську громади.

Зокрема, в першій із них 15 закарпатських фахівців протягом чотирьох тижнів обстежували постраждалі житлові будівлі й фіксували руйнування. Ці матеріали херсонці зможуть використати для отримання компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно.

Очільник Ужгородщини Юрій Гузинець та Віталій Дупин-заступник голови Ужгородської РДА поспілкувалися з головою Чорнобаївської сільської військової адміністрації Ігорем Дударем, котрий розповів про безпекову ситуацію та подякував за гуманітарну допомогу від Закарпаття. Також обговорили першочергові потреби в спецтехніці й будівельних інструментах.

Разом із головою Великоолександрівської селищної військової адміністрації Наталією Корнієнко керівництво РВА оглянуло руйнування в їхній громаді. Тут, за словами Юрія Гузинця, зруйновані або пошкоджені майже всі об'єкти соціальної сфери: школа, дитсадок, будинок культури, селищна рада та інші.

За результатами поїздки керівник Ужгородщини зазначив, що з головами громад домовилися про подальшу допомогу та можливі шляхи співпраці.

Відновлення Херсонщини триває за президентською програмою «Пліч-о-пліч».

Усе – заради відбудови!

Остання зміна сторінки: 02-08-2023 15:22