З 1 до 7 серпня триватиме Всесвітній тиждень грудного вигодовування

 До Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування команда МОЗ зібрала цікаві факти:

Жіноче молоко – унікальний продукт, що містить понад 1000 компонентів і речовини, які неможливо синтезувати штучно.

Годувати грудьми економічно вигідно, це безпечна та завжди доступна їжа для дитини.

Молоко мами завжди має необхідну температуру й оптимальний склад, який постійно змінюється залежно від віку та стану дитини.

Грудне молоко повністю покриває потреби малюка в поживних речовинах протягом перших 6 місяців життя, з 6 до 12 місяців продовжує задовольняти щонайменше половину потреб, а протягом другого року життя – третину потреб дитини в поживних речовинах.

Грудне вигодовування знижує ризик смерті від діареї, пневмонії та синдрому раптової смерті новонародженого.

Діти, яких годували грудьми, в підлітковому віці рідше хворіють на бронхіальну астму, атопічний дерматит, цукровий діабет та ожиріння.

Під час годування грудьми виникає тісний психоемоційний зв’язок між матір’ю та дитиною.

Грудне вигодовування сприяє сенсорному та пізнавальному розвитку немовляти, а також подальшому інтелектуальному розвитку.

Грудне вигодовування є екологічно чистим, оскільки цей процес не вимагає використання сосок і пластикових пляшок та не засмічує навколишнє середовище.

Грудне молоко на 88% складається з води, тому навіть у найспекотніші літні місяці немає потреби пропонувати малюкові віком до 6 місяців воду – просто частіше прикладайте його до грудей.

Жінки, які годують грудьми, мають нижчий ризик маткової кровотечі після пологів, а також розвитку раку молочних залоз та яєчників, діабету II типу.

Остання зміна сторінки: 02-08-2023 15:11