Відбулося розширене засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА

Заступник голови ОВА Петро Добромільський провів розширене засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації за участю голів РВА та керівників усіх територіальних громад краю.

Присутні обговорили питання щодо посилення роботи з працевлаштування ВПО і місцевих мешканців, забезпечення громадян соціальним житлом та інше.

«Координаційний центр має опікуватися краянами й вимушеними переселенцями, ветеранами та всіх інших, які потребують соціального захисту. З нашого боку має бути максимальне сприяння в пошуку робочих місць та будівництва житла», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, представники Центру в цьому напрямку повинні працювати в тісній взаємодії з громадами. Зокрема, до формування фондів соціального житла залучатимуть і міжнародних донорів. Йдеться не лише про можливість проведення ремонту та реконструкції наявних будівель і приміщень, а також перспективи будівництва нових об’єктів.

Важливим аспектом роботи Координаційного центру залишається сприяння працевлаштуванню краян і ВПО. До того ж для останніх це одна зі складових інтеграції в життя нашої області та громад. Як повідомила керівниця робочої групи з питань працевлаштування, професійної орієнтації Беатриса Білецька, від початку повномасштабного вторгнення роботу в регіоні знайшли майже 640 вимушених переселенців, від початку цього року – 118 осіб. Також вона нагадала, що ВПО мають можливість відвідувати профінформаційні семінари, тренінги, презентації або ж і зовсім змінити свою професію, отримавши відповідний ваучер на навчання.

Петро Добромільський наголосив, що в регіоні діють і грантові програми, спрямовані на збереження трудового потенціалу та розвиток бізнесу. Зокрема, за кожну працевлаштовану особу з-поміж ВПО підприємці можуть отримати компенсацію, а для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та членів їхніх сімей діє грантова програма, за якою вони можуть одержати від 250 тис. до 1 млн грн на створення або розвиток власної справи.

«Попри війну започаткувати свій бізнес або ж знайти актуальну вакансію цілком реально. Держава і ми на своєму рівні готові допомогти кожному охочому. Вже зараз реалізовуємо чималу кількість проєктів і програм підтримки, а також напрацьовуємо нові», – резюмував заступник голови ОВА.

Остання зміна сторінки: 23-06-2023 14:48