Інформує Управління соціального захисту населення та надання соціальних послуг

26 квітня виповнюється 37 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою XX століття. Це найбільш драматична та важка катастрофа в сучасній історії, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за екологічним збитком.

За інформацією управління соціального захисту населення та надання соціальних послуг райдержадміністрації - райвійськадміністрації на обліку перебуває 122 особи та 19 дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи. З них: 35 осіб першої категорії, 35 – другої, 43 – третьої, 3 – четвертої категорії, 6 вдів померлих чорнобильців.

За звітний період за бюджетною програмою 2501530 „Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини” виплачено компенсацію на загальну суму 85,7 тис.грн., в тому числі: на щомісячну грошову допомогу у зв'язку з обмеженням продуктів харчування та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян – 78,7 тис.грн., щорічну допомогу на оздоровлення в сумі 7,0 тис.грн., двоє осіб, що належали до другої категорії отримали першу.

Поки людство в глибоких роздумах, Українська держава виконує свій обов’язок, підвищуючи рівень соціального захисту тих, хто має статус „чорнобильців”. Реалізація соціальних програм повинна відчутно поліпшити їхній добробут, щоб у багатьох родинах ожила надія й віра у те, що їхнє життя зміниться на краще.

З глибокою повагою ми згадуємо тих, хто з великим ризиком для життя приборкував катастрофу Чорнобиля, та низько схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв.

Остання зміна сторінки: 19-04-2023 10:57