Нарада з питань приписки громадян України 2006 року народження до районної призовної дільниці та організація роботи вдосконалення мережі закладів загальної середньої освіти, утворення комунальних ліцеїв.

12 квітня 2023 року під керівництвом Владіслава Кича — голови районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації, за участі голови районної ради, начальника Рахівського РТЦК та СП, керівників територіальних громад відділів освіти, культури, молоді та спорту відбулася нарада з питань приписки громадян України 2006 року народження до районної призовної дільниці та організація роботи вдосконалення мережі закладів загальної середньої освіти, утворення комунальних ліцеїв.

Відповідно до Закону України ,,Про військовий обов’язок і військову службу” (зі змінами), ,,Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року №352 (із змінами), усі громадяни чоловічої статі, які народилися з 1 січня по 31 грудня 2006 року включно, постійно або тимчасово проживають на території Рахівського району, а також громадяни старшого призовного віку, які не були приписані раніше повинні стати на військовий облік.

 Також, користуючись нагодою, було обговорено питання необхідності розроблення пропозицій реформування старшої школи як один з найважливіших векторів діяльності відділів освіти району. Формування ефективної мережі комунальних ліцеїв дозволить підвищити якісь освіти та дати можливість усім дітям обирати той профіль, до якого є здібності. Реформа старшої школи стартує у 2027 році, а з 2024-го почнеться пілотний проєкт у завчасно визначених школах.

Владіслав Кич висловив своє бачення профільної освіти, що базується на використанні технології та врахуванні потенціалів закладів освіти району а також наголосив про необхідність адекватного, спільного напрацювання бачення цього процесу в межах Рахівщини.

 

Остання зміна сторінки: 12-04-2023 15:20