Інформація управління соціального захисту населення та надання соціальних послуг райдержадміністрації щодо обліку потеріпілих осіб від Чорнобильської катастрофи.

26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства, яка сталася у 1986 році. Це найбільш драматична та важка катастрофа в сучасній історії, яка має негативні наслідки щодо економічного та соціального стану населення, яке проживає на забруднених територіях.

За інформацією управління соціального захисту населення та надання соціальних послуг райдержадміністрації на обліку перебуває 125 осіб та 21 дитина, потерпіла від Чорнобильської катастрофи. З них: 34 особи першої категорії, 37 – другої, 46 – третьої, 3 – четвертої категорії, 5 вдів померлих чорнобильців.

За звітний період за бюджетною програмою 2501200 „Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” виплачено компенсацію на загальну суму 93,5 тис.грн., в тому числі: на щомісячну грошову допомогу у зв'язку з обмеженням продуктів харчування та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян – 73,0 тис.грн., щорічну допомогу на оздоровлення в сумі 12,7 тис.грн., додаткову відпустку – 7,8 тис.грн. З січня 2022 року збільшено виплату грошової компенсації на продукти харчування, для І категорії сума становить 498,0 грн., ІІ категорії – 249,0 грн.

Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв та дякуємо Вам, шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС, за героїзм та мужність, за сміливість та відвагу! Нехай в Ваших родинах завжди панує благополуччя та спокій, мир та злагода!

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи.

Остання зміна сторінки: 26-04-2022 10:11