26 квітня – День Чорнобильської трагедії!

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагойною раною для всього людства. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисяч наших українців, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах.

У 2022 році, під час російської агресії, московські орки захопили Чорнобильську АЕС, прямою наводкою з танків били по Запорізькій АЕС. І лише героїзм наших бійців та атомників, які виховувалися на героїзмі ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, зміг зупинити нову масштабну атомну катастрофу. Вони врятували Україну та світ від Чорнобиля-2.

Тому сьогодні слово «Чорнобиль» - це не лише назва місця катастрофи, а й слово-синонім безпрецедентної мужності та героїзму обох поколінь пожежників, військових, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до захисту людей він наслідків «мирного атому».

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом і не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.

Щиро бажаємо учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалим від її наслідків, їх родинам злагоди й щастя, міцного здоров’я та мирного неба, міцності духу, віри та впевненості у завтрашньому дні.

Слава героям-чорнобильцям. Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня!

Остання зміна сторінки: 26-04-2022 09:22