Олександр Небила вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня учаснику антитерористичної операції — рахівчанину-добровольцю

За захист Батьківщини та віддану службу мешканця Рахівщини Юрія Якібчука нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Сьогодні за дорученням голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Микити голова Рахівської РДА Олександр Небила вручив відповідну відзнаку учаснику антитерористичної операції ЯКІБЧУКУ Юрію Олексійовичу.

Зазначимо, що 12 жовтня 2021 року був підписаний Указ Президента України «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня захисників і захисниць України».

Відповідно до нього за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов’язків орденами «За мужність» ІІІ ступеня, княгині Ольги ІІІ ступеня та медалі «За врятоване життя» було нагороджено діючих військовослужбовців та ветеранів.

Юрій Олексійович, 2014 року вступив до лав добровольчого батальйону ОУН. У різні періоди 2014-2018 років неодноразово брав участь у бойових діях у Донецькій та Луганській областях, де у 2015 році дістав поранення в голову.

З 2018 року заступник командира батальйону, керівник служби забезпечення, займався постачанням води, боєприпасів, евакуацією поранених.

«Мені дуже приємно нагороджувати наших воїнів. І найприємніше – вручати їх живим! Дякуємо вам за ваш неоціненний особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність і самовідданість у захисті територіальної цілісності та суверенітету нашої країни», - наголосив Олександр Небила.

Слава Україні! Героям слава!

Остання зміна сторінки: 05-01-2022 13:36