"У межах реалізації ініціативи Президента України «Велике будівництво» відкриті усі 8 приймальних відділень в опорних лікарнях Закарпаття", - Анатолій Полосков

В області реалізовують ініціативу Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», що спрямована на розбудову й оновлення медичних, спортивних, освітніх осередків та ремонт автошляхів. Про це розповів на сьогоднішньому брифінгу голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

«Сьогодні у нас відкриті усі 8 приймальних відділень в опорних лікарнях Закарпаття, куди за державні кошти закупили та встановили необхідне сучасне обладнання для швидкої діагностики.

Також для доступності медичних послуг у сільській місцевості у межах президентської ініціативи збудовано 5 нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини, а у 2 – виконали капітальний ремонт», – зауважив Анатолій Полосков.

Окрім цього, реалізовано ще один важливий проєкт: в Обласному протипухлинному центрі уже лікують онкохворих на першому в регіоні модерному лінійному прискорювачі. Раніше тут облаштували бункер, встановили обладнання, медики пройшли кількаступеневі сертифікаційні навчання, відтак фахівці розпочали клінічну експлуатацію апарата променевої терапії.

«Також триває реконструкція будівлі обласного центру нейрохірургії та неврології у м.Ужгород, де лікують хворих з гострими порушеннями мозкового кровообігу, з черепно-мозковими травмами, прооперованих пацієнтів», – наголосив очільник краю.

Остання зміна сторінки: 20-11-2021 11:40