Працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали з професійним святом

Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість.

Без сумніву, культурний розвиток народів відбувається в процесі їх постійних взаємовідносин. Чим більше різних впливів акумулює в собі культура народу, тим більш культурним є цей народ.

Урочисті заходи до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва відбулися у великій залі районної ради.

Щорічно це свято відзначається в нашій державі разом із Днем української писемності та мови, що є символічно, адже кожна освічена людина повинна досконало знати свою історію, витоки писемності свого народу та його культуру. У цей день ми вшановуємо тих, хто відроджує духовні скарби нашого краю, дбає про культурний розвиток держави, займається народним мистецтвом.

Найтепліші слова привітання і найщиріші слова вдячності на адресу працівників культосвітніх закладів висловили очільники району, а також нагородили Почесними грамотами працівників культури та ветеранів галузі.

«Щиро вітаю усіх, хто за покликанням серця присвятив своє життя, найважливішій зі сфер – культурі! Культура та мистецтво є основою розвитку народу, нації, незримою силою, формуючою унікальну особистість кожної людини. В складні моменти саме культура стає генератором сили, антидепресантом, вона лікує, надихає та дарує крила. Клопітка, самовіддана, часто жертовна робота працівників культурної сфери без перебільшення рятує душі», - йшлося у вітанні.

«Саме тому, у непростий для України час, час великих викликів та випробувань, нам як ніколи потрібна сильна, конкурентоздатна, сучасна та актуальна культура, звернена у майбутнє, але укорінена у могутній національній традиції», – наголосив Олександр Небила.

Остання зміна сторінки: 08-11-2021 16:14