Обговорили актуальні та перспективні механізми запобігання та протидії насильству

Заступник голови райдержадміністрації Наталія Кобаса провела засідання координаційної ради з питань сім”ї, гендерної рівності, демократичного розвитку, запобігання насильству в сім”ї та протидії торгівлі людьми.

Йшлося про актуальні та перспективні механізми запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, досягнення гендерної рівності, вирішення проблем ромської нацменшини у Рахівському районі.

Насильство – це злочин, а не приватна справа, і про це не потрібно мовчати. COVID безжально змінив життя людей, з’явились додаткові фактори, які провокують прояви домашнього насильства. Вимушене перебування вдома, втрата доходів, роботи, соціальних контактів – усе це збільшує стрес і напругу у родинах. І діти, які зростають у сім’ях, де чиниться насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя”, - зазначила Наталія Кобаса.

Під час зустрічі присутні обговорили стратегічні цілі взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Додатково заслухали Рахівський районний відділ поліції ГУ НП в Закарпатській області щодо профілактичної роботи з особами, які зазнали насильства в сім”ї, а також які вчинили насильство в родинах за звітний період.

Підводячи  підсумки наради, заступник голови райдержадміністрації Наталія Кобаса наголосила, що тільки за чіткої та злагодженої співпраці всіх відповідних служб та установ, на які покладено функції щодо здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, можливе досягнення певних результатів у протидії домашньому насильству.

Остання зміна сторінки: 02-11-2021 16:16