Закарпаття скоро може перейти у «помаранчеву» зону карантину

За даними Міністерства охорони здоров’я до помаранчевої зоні потрапили вже 11 областей: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

У "помаранчевій" зоні будуть застосовуватися обмеження «жовтого» рівня. Плюс додаткові обмеження на свій розсуд зможуть вводити місцеві влади.

Обмеження жовтої зони:

заборонені масові заходи за участю більше 1 людини на 4 кв. метри площі будівлі або території;

заборонена наповненість кінозалів і залів інших установ культури більше 50% місць;

заборонена заповненість спортзалів і фітнес-центрів більш ніж 1 людина на 10 кв. метрів;

заборонена робота навчальних закладів, крім тих, де менше 80% персоналу мають жовтий або зелений COVID-сертифікат.

При цьому в МОЗ заявили, що обмеження не будуть застосовуватися, якщо жовті або зелені COVID-сертифікати будуть у більш ніж 80% персоналу і 100% відвідувачів закладів або заходів (крім осіб до 18 років).

 

Для успішної вакцинації сьогодні Рахівщина має все необхідне.

«Важливо розуміти, що єдиний шанс уникнути піків захворюваності на ковід – це вакцинація. Якщо ми не провакцинуємо населення, то, на жаль, знову спустимось до червоної епідеміологічної зони, зайдемо у новий локдаун. Сьогодні провакцинуватись може кожен. В районі є достатня кількість вакцин різних виробників. Ми закликаємо кожного мешканця району вакцинуватись.  На ділі, а не на словах, показати, що ми справді відповідальна європейська держава», - зазначив голова Рахівської РДА Олександр Небила.

Індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19

Остання зміна сторінки: 06-10-2021 11:45