Керівництво району продовжує роботу з вакцинації населення проти COVID-19

Голова райдержадміністрації Олександр Небила провів нараду з освітянами, медиками, головами батьківських комітетів освітніх навчальних закладів та представниками Рахівської та Ясінянської територіальних громад, основною темою якої стала вакцинація працівників освітніх закладів громад від COVID-19.

Найперше, Олександр Небила зазначив, що наразі у районі є достатня кількість пунктів щеплення та наявні вакцини різних виробників, але відсоток охочих вакцинуватися є досить низький.

Оскільки педагогічні працівники та інші працівники сфери освіти мають високий рівень загрози інфікування, то закликав освітян імунізуватися проти Ковід-19 до початку нового навчального року. Також він наголосив, що відповідно до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня, при посиленні карантину навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу.

«Наразі одне із пріоритетних завдань – це вакцинація вчителів. Адже залишилося мало часу до початку навчального року і, аби навчання в школах проводилися в очному режимі, необхідно щоб 80% освітян були вакциновані двічі», – зазначив Олександр Небила

Очільник району підкреслив, що одним із найважливіших для Рахівщини питань на сьогодні у боротьбі з «ковідом» є завдання збереження життя та здоров’я її мешканців. А це можливо, лише завдяки вакцинації.

Остання зміна сторінки: 18-08-2021 09:54