Олексія Петрова обрано головою Закарпатської обласної ради

На першому пленарному засіданні першої сесії Закарпатської обласної ради VIII скликання, яка відбулася 7 грудня, депутати обрали голову ради, ним став Олексій Петров, який досі очолював Закарпатську облдержадміністрацію із квітня цього року.

Олексій Петров:

«Основний мій пріоритет–це консолідація в незалежності від політичних забарвлень або політичних думок. Я хочу консолідувати усі сили, які представлені в Закарпатській обласній раді, для того, щоб насамперед впоратися з тими викликами, які сьогодні є. Це і Ковід-19, необхідність завершення реформи децентралізації, економіка, ті пріоритети, напрямки, які я ставив для себе, ту динаміку, яку ми демонстрували з точки зору і розбудови дорожньої інфраструктури, і серйозних масштабних проєктів, будемо далі продовжувати, але уже в складі новообраної ради.

Ну і звичайно, відповідно до пріоритетів і функціональних обов'язків обласної ради, окрему увагу приділяємо транскордонному співробітництву. Це напрямок, який для Закарпаття притаманний і ми повинні його розвивати».

Про те, що партія «КМКС» покинула перше засідання новообраної Закарпатської обласної ради, Олексій Петррв сказав наступне:

«Це їх право. Це політична заява. Офіційно-політичний демарш. Упевнений, що трохи перекручена інформація, яка передається через ЗМІ щодо додаткових утисків, але я уважаю, що основною моєю задачею є саме спробувати розібратися і допомогти усім, у тому числі і угорській етнічній громаді, користуватися своїми правами. Я бачу дуже активну взаємодію із «КМСК». Уважаю, що «якісь» особистості, але питання всі ці стосуються однієї людини, однієї фігури, не можуть вплинути на розвиток Закарпаття».

І насамкінець Олексій Петров сказав, що обирає посаду голови Закарпатської обласної ради. Заяву про звільнення із посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації він уже написав, тепер очікує Указ Президента.

Остання зміна сторінки: 08-12-2020 16:47