Проєкти регіонального розвитку, які отримають фінансування ДФРР у 2021 році, мають орієнтуватися у першу чергу на створення нових робочих місць та економічний розвиток кожного окремого регіону

27 жовтня під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій України Івана Лукері пройшла селекторна нарада з керівниками обласних державних адміністрацій.

Учасники обговорили процес конкурсного відбору проєктів від областей, які зможуть отримати фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році. Представники Мінрегіону заслухали статус їх підготовки та відповідність трьом пріоритетам Державної регіональної стратегії на 2021-2027 роки: економічний розвиток регіонів та окремих територій, територіальна згуртованість, розвиток людського капіталу і доступність якісних послуг.

«В час, коли українська економіка зіштовхується з серйозними викликами, які ми зможемо подолати тільки завдяки економічному зростанню в кожному окремому регіоні, дуже важливо, щоб не менше третини Державного фонду регіонального розвитку у наступному році в рамках прозорого конкурсу та з врахуванням індикативного розподілу коштів були орієнтовані в першу чергу на створення нових робочих місць та економічний розвиток областей в цілому.», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря.

Конкурсний відбір проєктів, які зможуть отримати фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році буде тривати у регіонах до 5 листопада з подальшою передачею відповідного переліку Мінрегіону до 10 листопада.

Остання зміна сторінки: 29-10-2020 09:24