Про розвиток туризму на Закарпатті та рекреаційного потенціалу області говорили на зустрічі в ОДА

У зустрічі взяли участь перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, Консул Румунії у смт Солотвино Граціан Флорін Пирву та директор корпорації «Трансбуд» Володимир Цебренко.

Олег Коцюба:
«У діяльності органів влади пріоритетними є питання розвитку туризму та рекреаційного потенціалу області. Зокрема, реалізація сучасних перспективних проєктів у цих сферах. Ми завжди готові надати майданчик для конструктивних перемовин, а також презентації проєктів потенційним інвесторам».

Керівник корпорації презентував проєкт рекреаційного комплексу поблизу Берегова. Бальнеологічний центр займатиме площу 47 га. Також на території планується збудувати:
- торговий комплекс;
- електростанцію, робота якої буде реалізована за допомогою парогенератора;
- термальні водойми, підігрів яких буде здійснюватися шляхом застосування пару від генератора електростанції.

Крім того, проєкт передбачає видобування мінеральної, термальної, прісної води, а також пару з надр землі.

Володимир Цебренко запропонував поширити серед румунських бізнесових кіл проєкт, розглянути можливість вкладення інвестицій. 

Консул Румунії сказав, що передасть інформацію про проєкт відповідним структурам, які займаються розвитком транскордонних проєктів. 

Сторони домовилися продовжити діалог і зустрітися через тиждень у Берегові, безпосередньо на місці, де планується реалізувати даний проєкт.

У ході зустрічі також було обговорено можливість впровадження на території Закарпатської області інших потенційних туристично-оздоровчих об’єктів.

Остання зміна сторінки: 15-10-2020 08:59