Про захист прав інвесторів сьогодні говорили у Закарпатській ОДА

У Закарпатській ОДА відбулася багатостороння зустріч за участі голови ТСК з питань захисту прав інвесторів, заступниці голови фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді Галини Янченко з представниками консульств Словаччини, Румунії та Угорщини, першим заступником голови Закарпатської ОДА Олегом Коцюбою, депутатом Закарпатської обласної ради, заступником голови комісії з інвестицій та розвитку бізнесу Петром Добромільським. 

Олег Коцюба привітав присутніх: «Ми сьогодні зустрілися для обговорення питання захисту інвестицій, захисту тих сторін, які мають бажання інвестувати у підприємства Закарпаття, зміцнювати наш економічний потенціал, розвивати таким чином економіку нашого прекрасного краю».

Галина Янченко розповіла про розвиток інвестиційного потенціалу Закарпаття: «Ми зараз знайомимося із ситуацією по регіонах, бо політики найвищого рівня обов’язково повинні тримати контакт, розуміти, що відбувається на місцях, із чим потрібна допомога. 

Ми прийняли рішення про створення Тимчасової спеціальної комісії з питань захисту прав інвесторів, яку я очолюю. З того часу займаємося двома напрямками, але плануємо розвинути третій. Перший напрямок – розгляд певних скарг від бізнесу, тобто практичне вирішення певних питань, а другий – покращення інвестиційного клімату (передбачає внесення змін у законодавство). На Закарпатті є запит на розвиток третього напряму – це сприяння експорту. Сьогодні ми виробляємо алгоритм із Міністерством закордонних справ, Міністерством економіки і торгівлі, щоб сприятиналагодженню експорту».

Також депутатка наголосила: «Уже сьогодні ми відкриємо перший регіональний офіс парламентської спецкомісії по захисту прав бізнесу. Цей офіс буде відкритий на Закарпатті, бо в цьому плані це передовий регіон».
 

Остання зміна сторінки: 21-09-2020 16:36