Зустріч голови Закарпатської ОДА із представниками Громадської ради

У Відкритому офісі голова Закарпатської ОДА Олексій Петров зустрівся з членами Президії Громадської ради при Закарпатській ОДА. 

Відкрив захід голова Громадської ради Михайло Греньо: 

«Громадську раду при Закарпатській ОДА формують понад 80 громадських організацій: тут зібралися патріоти Закарпаття, України, професіонали. Це представники наукової, інтелектуальної, промислової думки». 

Наголосив, що це 5 скликання Громадської ради та перша зустріч з Олексієм Петровим. Також окреслив основні здобутки та стратегічні напрямки роботи Громадської ради при Закарпатській ОДА. 

Члени Громадської ради виступили з доповідями. Володимир Приходько повідомив про інновації та «нову» індустріалізацію в умовах пандемічної кризи, зокрема йшлося про індустріальний парк «Соломоново», який в умовах карантину працює нестабільно. Порушив проблему будівництва сміттєпереробного заводу. Наприкінці свого виступу розповів про необхідність створення «Наукового парку» як креативного, стартапівського й ІТ-простору. Побажав усім присутнім маневрувати і не зупинятися. 

Олексій Петров відповів, що ці питання він порушує у доповіді щодо регіональної стратегії розвитку, також повністю підтримує ідею з «Науковим парком». Голова Закарпатської ОДА: «Два драйвери, які сьогодні є в економіці Закарпаття, – це туризм та індустріалізація. Ці діаметрально протилежні речі тут дійсно можна розвивати. І вірус цьому не перепона, навпаки».

Тетяна Козак обґрунтувала необхідність створення паліативної мобільної допомоги на Закарпатті, розповіла про можливості та проблемні аспекти на основі досвіду міста Ужгород. Заснувавши у 2017 р в Ужгороді мобільну паліативну бригаду «Хоспіс» при Ужгородському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги, пані Тетяна переконана, що на Закарпатті мобільні бригади мають бути в пріоритеті. Тому є необхідність створення стратегії паліативної допомоги розвитку та налагодження процесу навчання щодо надання медичної допомоги важкохворим. 

Про туризм у Закарпатті розповів Богдан Пранничук. Поділився своєю метою створити потужний фестиваль на Закарпатті, який показав би економіку, культуру і всі можливості нашого краю, розкривав увесь величезний потенціал. Наголосив також, що вперше за всі роки роботи Парламенту на минулому скликанні було порушено проблему розвитку туризму в Україні». 

Борис Кузьма, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки художників України запросив Олексія Петрова на виставку в м.Ужгород, присвячену до Дня художника (2 жовтня), на пленер на Великоберезнянщині (4 жовтня) та на мистецький вернісаж. 

Голова Громадської ради Михайло Греньо і куратор зустрічі подякував присутнім та побажав усім досягнення усіх цілей та реалізації задуманих планів. 

Олексій Петров подякував Громадській раді за співпрацю. Багато рішень, які приймає Закарпатська ОДА, обговорюють із представниками Ради, завдяки рекомендаціям та зауваженням, їх вдаєтся удосконалювати та втілювати у життя.
 

Остання зміна сторінки: 16-09-2020 15:28