Олексій Петров проінспектував готовність до роботи освітніх об’єктів «Великого будівництва» Хустського та Тячівського районів

У селі Яблунівка Хустського району незавершений об’єкт реконструювали під дитячий садок та ФАП. Дошкільний навчальний заклад  розрахований на 50 місць, є власна кухня та харчоблок. Навчальний та медичний заклади матимуть окремі автономні входи до будівлі, це забезпечить розділення «потоків» дітей та відвідувачів ФАПу. Безпосередньо усі будівельні роботи усередині приміщення - виконано. Наразі завершуються роботи з благоустрою території. Проєкт здійснюється за співфінансування - кошти ДФРР та з місцевого бюджету. Загальна вартість проєкту 10 млн 355 тис. грн.

Капітальний ремонт школи у с.Руське Поле Тячівського району профінансовано державою - більше 4,5 млн грн! Кошти - із Державного фонду регіонального розвитку, субвенції на розвиток інфраструктури та місцевого бюджету.
Завдяки проведеній роботі:
- енергоспоживання будівлі зменшилося на 30%,
- створено комфортні умови для навчання дітей та роботи вчителів,
- зменшено видатки місцевого бюджету на оплату енергоносіїв.
Третій поверх будівлі – навчальні класи готові, роблять стяжку підлоги. Внутрішні роботи здійснюються за рахунок соцеконома (із місцевих коштів), що склало 2 млн. грн. Наразі завершуються роботи з благоустрою території.

Ще один об'єкт проекту Великого будівництва, ініційованого Президентом України, - Тячівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2. У одному корпусі школи було проведено ремонт. Інший, де навчатимуться учні початкових класів, повністю реконструйовано. У навчальному закладі, замість аварійного корпусу, збудовано нову двоповерхову енергоефективну будівлю. Тут облаштовано простору актову залу, кабінети з мультимедійним обладнанням, де навчатимуться 120 учнів. Заклад відповідатиме усім сучасним вимогам «Нової української школи». Завершуються роботи з благоустрою шкільного подвір’я, встановлення бруківки, заміни огорожі, озеленення. Проєкт здійснюється за кошти ДФРР, та співфінансування з місцевого бюджету. Більше 11 млн грн виділено із Державного фонду регіонального розвитку.

У с.Тарасівка Тячівського району мешканці матимуть довгоочікуваний ДНЗ. З 1993 року дитсадка у селі не було, оскільки будівля закладу знаходилася у аварійному стані. Тож відповідно до нового проекту,  стару будівлю знесли, а на її місці зводять сучасний дошкільний навчальний заклад на 60 місць. Проєкт співфінансується коштом місцевого бюджету та Фонду регіонального розвитку. Вартість об’єкта – 11 695 386 грн. (кощти ДФРР – 10,5 млн. грн., місцевий бюджет – 1,1 млн. грн.). Тривають внутрішні роботи та облаштування подвір’я закладу (викладається бруківка, споруджується огорожа). За словами керівника закладу, до кінця вересня роботи мають бути завершені.
 

Остання зміна сторінки: 27-08-2020 15:35