16 АВТО ДЛЯ АМБУЛАТОРІЙ ІРШАВСЬКОГО РАЙОНУ

Ключі від 16 автомобілів для сільських амбулаторій Іршавського району вручив в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко. Машини – сучасні, пристосовані для їзди гірськими дорогами.  Поїдуть у такі населені пункти : Довге, Лисичово, Приборжавське, Чорний Потік, Гребля, Брід, Малий Раковець, Загаття, Хмільник, Великий Раковець, Дубрівка, Імстичово, Кушниця, Вільхівка, Ільниця, Підгірне. 
Тепер усі амбулаторії Іршавського району, які знаходяться у селах зі статусом «гірський населений пункт», забезпечені автомобільним транспортом. 
Загалом на будівництво нових амбулаторій, придбання автомобілів та телемедичного обладнання в Іршавському районі передбачено  більше 50 млн грн, з яких 46 млн – державна субвенція.

ДОВІДКА
Комунальне некомерційне підприємство «Іршавський центр первинної медичної допомоги» Іршавської районної ради Закарпатської області обслуговує 100 627 мешканців Іршавського району та Іршавської об’єднаної територіальної громади. Єдиний в області центр, який успішно співпрацює з двома адміністративно - територіальними одиницями. 
В структуру центру входять 30 амбулаторій та 13 фельдшерсько – акушерських пунктів. 
Медичну допомогу надають 56 сімейних лікарів, які станом на 02.03.2020 року, уклали 82 694 декларацій, що становить 82,3%. 
В Іршавському районі знаходиться 14 сіл, які мають статус «гірський населений пункт» і радіус обслуговування в окремих селах становить 6 – 8 км.
У 2018-2019 роках на підставі Постанови Кабінету Міністрів України № 983 від 06.12.2017 року КНП «ІЦПМД» підготовлено ряд проектів по будівництву нових амбулаторій, придбанню автомобілів та придбанню телемедичного обладнання.
Згідно з проектами загальна сума залучених коштів для реалізації проектів складає 50 670,955 тис.грн., з яких, субвенція з державного бюджету складає 46820,000 тис.грн., а саме:
-    будівництво АЗПСМ м.Іршава, с.Сільце, с.Заріччя, с.Арданово, с.Луково.  
-    придбання автомобілів для 24-х АЗПСМ (в.т.ч. 2 автомобілі для Іршавської ОТГ).
-    Придбання телемедичного обладнання для 25-ти АЗПСМ. 
      04 березня 2020 року буде проведено офіційне вручення нових 16-ти автомобілів  Renault Duster для амбулаторій сіл: Довге, Лисичово, Приборжавське, Чорний Потік, Гребля, Брід, Малий Раковець, Загаття, Хмільник, Великий Раковець, Дубрівка, Імстичово, Кушниця, Вільхівка, Ільниця, Підгірне. 
      Таким чином всі амбулаторії Іршавського району, які розміщені в селах із статусом «гірський населений пункт», забезпечені автомобільним транспортом.
      Також хочеться відмітити позитивні зміни від проведення медичної реформи на первинному рівні, яка стартувала у січні 2019 року.
      За отримані кошти від Національної служби здоров’я України у 2019 році нами проведено наступні заходи:
-    Проведено дооснащення  амбулаторій згідно з табелем матеріально-технічного забезпечення на суму 1 821,265 тис.грн.;
-    Проведено поточні ремонти з метою покращення санітарно-побутових умов на суму 1 658,335 тис.грн.;
-    Проведено капітальні ремонти на суму 1 707,879 тис.грн.

 Комунальне некомерційне підприємство ІЦПМД і надалі працюватиме над підвищенням якості та доступності надання первинної медичної допомоги населенню Іршавського району та Іршавської ОТГ.

 

Остання зміна сторінки: 05-03-2020 16:52