В рамках проекту «Спільні ініціативи для розвитку охорони здоров'я та сталого розвитку в районі Сігету Мармації-Рахів», на Рахівщині відбулася конференція

30-31 січня, в смт. Ясіня, в рамках проекту «Спільні ініціативи для розвитку охорони здоров'я та сталого розвитку в районі Сігету Мармації-Рахів», який стартував 1 жовтня 2019 року, відбулася конференція.

На навчальному заході були присутні голова Рахівської районної державної адміністрації Віктор Медвідь, Ясінянський селищний голова Едуард Зелінський, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Ірина Княгницька, директор КНП «Рахівська районна лікарня» Володимир Симулик, директор Муніципальної лікарні м. Сігету-Мармації Дан Раду Дункан, медичні працівники та команда фахівців проекту.

Навчальну лекцію для медичних працівників провів доктор медичних наук проф. Ужгородського Національного Університету Юрій Бобик, який розповів про сучасні методи діагностики і лікування інфекційних захворювань пов’язаних з вагітністю і пологами.

У своїй промові Віктор Медвідь привітав всіх присутніх з нагоди проведення семінару, побажав наснаги командам, що реалізують проект, та запросив румунських партнерів відвідувати наш край не лише в робочих цілях, а і в туристичних, розповівши про туристичні принади краю.

Едуард Зелінський привітав гостей в селищі Ясіня, столиці Гуцульської Республіки, подякував всім хто доклав зусиль задля втілення проекту, та висловив надію на поглиблення подальшої співпраці.

Директор КНП «Рахівська районна лікарня» Володимир Симулик, подякував партнерам з Румунії та Європейському Союзу за підтримку в реалізації проекту і наголосив, що без фінансової допомоги ЄС, ми ще довго не змогли б придбати високовартісне обладнання для лікарні та наголосив, що найбільшу перевагу від втілення проекту отримають не лікарі чи влада, а саме пацієнти двох районів – Рахівщини та Сігету Мармації.

У свою чергу пан Дункан подякував всім присутнім за теплий прийом та побажав подальшої наснаги проектним командам, крім того підкреслив визначну роль Європейського Союзу у фінансовій підтримці, наголосив на важливості впровадження подібних проектів для населення, що проживає в зоні їх імплементації, та висловив сподівання щодо подальшої співпраці між лікарнями в цій, та інших програмах грантової підтримки ЄС. 

В перервах між лекціями, присутні переглянули фільм про Ясіня, а завершився семінар виступом фольклорного ансамблю.

 

Проект фінансується в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Старту проекту передували 2,5 роки спільної клопіткої роботи. Відбулося багато зустрічей, як у Рахові, так і в румунському Сігету-Мармації. Загальна сума фінансування проекту – 982,878.41 ЄВРО.

Остання зміна сторінки: 03-02-2020 15:36