В ОДА обговорили питання перевезення пасажирів автотранспортом у період новорічно-різдвяних свят

Під головуванням першого заступника облдержадміністрації Олексія Гетманенка відбулася нарада з питання забезпечення безперебійного перевезення пасажирів автомобільним транспортом на внутрішньообласних та міжнародних автобусних маршрутах загального користування у період новорічно-різдвяних святкових днів. Обговорено також ситуацію щодо скупчення великовагових транспортних засобів на під’їздах до пунктів пропуску через держкордон.  
Участь у нараді взяли директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування, місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА Едуард Маляр, представники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів Західного регіонального управління, Державної прикордонної служби України, Закарпатської митниці Держмитслужби, ПрАТ „Закарпатавтотранс”, Управління патрульної поліції в Закарпатській області, автомобільні перевізники.
ПрАТ „Закарпатавторансˮ спільно з перевізниками та Асоціацією перевізників  узгоджуватимуться розклади руху автобусів на маршрутах загального користування на період святкових днів та забезпечуватиметься належний рівень поінформованості громадян про обслуговування маршрутів у цей період. Зазначену інформацію буде розміщено на сайтах ПрАТ „Закарпатавтотранс” та облдержадміністрації.
Перевізники, які зобов’язалися виконувати перевезення у святкові дні, мають з відповідальністю відноситися до цього питання та забезпечити дотримання виконання узгоджених розкладів руху автобусів на маршрутах загального користування. Поряд з тим, у разі не виконання перевізником, взятих на себе зобов’язань, облдержадміністрацією прийматимуться рішення щодо розірвання договорів про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування.
Проаналізовано виконання протокольного рішення наради від 03.06.2019 з питання щодо організації пропуску міжнародних рейсових автобусів через державний кордон України в міжнародних пунктах пропуску для автомобільного сполучення. 
Так, Чопським та Мукачівським прикордонними загонами Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, Закарпатською митницею Держмитслужби вживалися заходи з прискорення часу оформлення проходження паспортного та митного контролю у міжнародних пунктах пропуску для автомобільного сполучення міжнародних рейсових автобусів відповідно до часу перетину державного кордону України, згідно затверджених розкладів руху автобусів на маршруті. 
- Ви маєте розуміти, що через наші пункти пропуску з-за кордону в Україну в період свят в’їжджає велика кількість наших громадян та подорожуючих. І тому треба організувати роботу так, щоб вони якомога менше часу витрачали на проходження митного контролю, - наголосив Олексій Гетманенко.
Зазначалося, що вже є напрацювання щодо спільних дій у період збільшення транспортного потоку в міжнародних пунктах пропуску, зокрема,  організації пропуску міжнародних рейсових автобусів. Так, у разі великого скупчення автомобілів та автобусів на під’їздах до пунктів пропуску, підрозділами управління патрульної поліції в Закарпатській області має бути забезпечено безпеку дорожнього руху, громадський порядок та першочерговий  проїзд рейсових автобусів.
За результатами наради прийнято відповідні рішення та дано конкретні доручення.

Остання зміна сторінки: 20-12-2019 16:10