Робоча група вивчить готовність медичних закладів Ірщавщини до контрактування з НСЗУ

У п’ятницю, 6 грудня, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко зустрівся з представниками Іршавщини, які висловили стурбованість у зв’язку з напруженою ситуацією в охороні здоров’я району. Участь у зустрічі взяли керівництво департаменту охорони здоров’я, департаменту фінансів, управління містобудування та архітектури ОДА.

Представники Іршавщини на чолі головою райради Віктором  Симканинцем заявили про незадоволення висновком експертів МОЗ України, згідно яким Іршавська районна лікарня не відповідає всім вимогам багатофункціональної лікарні інтенсивного лікування, і наголосили на обов’язковому збереженні даного медичного закладу з його відповідним статусом.

Голова ОДА Ігор Бондаренко уважно вислухав присутніх і зазначив, що ОДА не має намірів і не має жодного документу який би підтверджував факти про наміри закриття КНП «Іршавська районна лікарня» Іршавської районної ради. Всі рішення щодо діяльності лікарні приймаються її засновником, - Іршавською райрадою.

- Позиція обласної державної адміністрації та департаменту охорони здоров’я одностайна - в жодному випадку, ні за яких умов не було і не буде в планах закриття Іршавської районної лікарні.

Учасниками зустрічі було прийнято рішення про створення робочої групи в складі представників департаменту охорони здоров’я ОДА, Іршавської РДА, Іршавської райради, депутатів обласної ради, позаштатних спеціалістів - експертів департаменту охорони здоров’я ОДА, з метою проведення аудиту готовності Іршавської райлікарні до  контрактування з НСЗУ, вивчення потужності лікарні, надання їм рекомендацій щодо необхідних заходів які мають бути проведенні до 01.04.2020 року з метою створення найвигідніших позицій щодо умов контрактування з НСЗУ.

Остання зміна сторінки: 13-12-2019 10:36