У рамках освітньої програми жінок Закарпаття інформуватимуть про права і можливості у питанні захисту від насильства

Починаючи з січня 2020 року на Закарпатті стартують заходи у рамках освітньої програми «Разом за безпеку жінок», яка буде реалізована Українською Au-Pair Асоціацією у співпраці з управлінням молоді Закарпатської ОДА, департаментом соціального захисту населення ОДА та Національною поліцією України в Закарпатській області.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції з нагоди Міжнародного дня усунення насильства проти жінок та 50-річчя Міжнародної культурно-освітньої програми Au-Pair. 

Участь у заході, що відбувся у прес-центрі ОДА, взяли начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан,  голова Правління Національної Української Au-Pair Асоціації Наталія Козир, начальник відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей та запобігання сімейному неблагополуччю департаменту соціального захисту населення Закарпатської  ОДА Оксана Пагулич, старший інспектор ВДОП Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Закарпатській області Діана Шемет,  уповноважена начальника Нацполіції України в Закарпатській області Тетяна Щерба.

Як повідомила голова ПНУ Au-Pair Асоціації Наталія Козир, дана освітня програма спрямована на превенцію, на розширення прав та можливостей молодих жінок через проведення освітніх заходів щодо захисту від насильства. Цільова група програми: молоді жінки у віці від 18 до 28 років. Програма має на меті збільшити інформованість молодих жінок про свої права і можливості в питанні захисту від насильства, а також підвищити у них почуття впевненості і власної гідності.

Зазначалося, що всі заходи розпочнуться з січня наступного року, зараз триває підготовчий етап. Заходи включатимуть: інформаційні компанії спрямовані на роботу з суспільством для зміни соціальних поглядів і вироблення нетерпимості до насильства щодо жінок; кампанії спрямовані на підвищення правової, фізичної, психологічної, фінансової та сексуальної грамотності та репродуктивного здоров'я; семінари, тренінги та вебінари спрямовані на розвиток лідерського потенціалу та власної гідності; налагодження партнерства з організаціями, які працюють у цьому напрямку, а також з місцевими органами влади та представниками правоохоронних структур.

Під час прес-конференції також було підписано меморандум про співпрацю в області розвитку молодіжної політики між Українською Au-Pair Асоціацією та структурними підрозділами Закарпатської ОДА.

 

Остання зміна сторінки: 27-11-2019 12:17