Сьогодні відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

25 червня, при заступнику голови райдержадміністрації Дмитру Ігнатюку відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рахівській райдержадміністрації.

На порядку денному розглянули епізоотичну ситуацію щодо сказу в районі та забезпечення відповідних заходів, направлених на покращення стану профілактики даного захворювання.

Заслухавши інформації начальника Рахівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Олега Марущака та директора Рахівської районної філії ДУ Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України Руслани Бобельської, комісія вирішила пропонувати органам місцевого самоврядування розробити та затвердити у встановленому порядку правила утримання домашніх тварин відповідно до діючих законодавчих та нормативних актів, і забезпечити суворий контроль за їх дотриманням громадянами, підприємствами, установами і організаціями.    Додатково ініціювати розгляд питання про створення притулків для безпритульних тварин із залученням громадських організацій, юридичних та фізичних осіб, що в перспективі дасть змогу регулювати чисельність безпритульних тварин.

Рахівській районній державній лікарні ветеринарної медицини доручили забезпечити в повному обсязі проведення профілактичних щеплень проти сказу собак та котів в населених пунктах району відповідно до планів протиепізоотичних міроприємств, протягом року вживати всі необхідні заходи по запобіганню виникнення та розповсюдження інфекції, постійно проводити роз'яснювальну роботу серед власників домашніх тварин щодо профілактики сказу та інших захворювань.

Відділу охорони здоров'я райдержадміністрації постійно вживати заходів щодо забезпечення лікувально – профілактичних    закладів, що надають антирабічну допомогу, достатньою кількістю антирабічних препаратів, з метою своєчасної та кваліфікованої допомоги особам, потерпілим від укусів тварин.

Рахівському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області та Рахівській районній філії ДУ ,,Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України” щорічно проводити оцінку епізоотичної та епідемічної ситуації щодо сказу в кожному населеному пункті району та здійснювати взаємообмін інформацією з даного питання з метою недопущення епізоотичної ситуації.

Відділ агропромислового розвитку Рахівської РДА

Остання зміна сторінки: 25-06-2019 16:29