На Закарпатті дітей-сиріт та осіб з їх числа активно забезпечують житлом

Цьогоріч в Держбюджеті для Закарпатської області передбачено понад 20 мільйонів гривень субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

З метою визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано у поточному році кошти субвенції, в області створена і діє спеціальна комісія.

У середу, 1 серпня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації  Віктора Мікуліна відбулось друге засідання обласної комісії, на якому розглянуто дві пропозиції від Берегівської РДА щодо придбання у приватну власність житла для двох осіб з числа дітей-сиріт.

За результатами засідання, комісією прийнято рішення рекомендувати облдержадміністрації розподілити державну субвенцію Берегівському району у сумі 541 082 гривень на ці потреби.

Віктор Мікулін наголосив на важливості подальшої активної роботи комісії та необхідності забезпечення використання коштів даної субвенції у повному обсязі.

Довідково: За результатами першого засідання комісії, що пройшло минулого місяця, для придбання у приватну власність шести житлових приміщень (в Тячівському, Іршавському та Свалявському районах) для сімох осіб та одного приміщення для дитячого будинку сімейного типу (у Великоберезнянському районі) розподілено кошти на суму майже чотири мільйона гривень. Наразі тривають процедури оформлення документів.

 

Остання зміна сторінки: 02-08-2018 17:04