На Закарпатті перебувають фахівці мобільного підрозділу Консультативної місії ЄС

В Закарпатській ОДА відбулася зустріч фахівців департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з командою мобільного підрозділу Консультативної місії ЄС. Європейські спеціалісти перебувають в області з візитом у рамках реалізації проекту співпраці з українським урядом.

У зустрічі взяли участь директор департаменту Михайло Петрішка, заступник директора департаменту Наталія Омелянюк та головний спеціаліст департаменту, відповідальний за встановлення статусу осіб, постраждалих від торгівлі людьми, Василь Савчин. Мобільний підрозділ Консультативної місії ЄС представляли старший радник з питань належного врядування та кадрового забезпечення Гете Маркуссен, радник з питань прав людини, гендерних питань та громадянського суспільства Юлія Сербіна, перекладач Єлисей Мороз.

Порушувалися низка питань щодо співпраці департаменту із структурними підрозділами Головного управління Національної поліції у Закарпатській області та представниками громадянського суспільства у сфері протидії торгівлі людьми та боротьби з проявами домашнього насильства. Йшлося про заходи, що вживаються для посилення роботи в цих сферах.

Представників мобільного підрозділу Консультативної місії ЄС будо запрошено до участі в заходах, що пройдуть в області до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Довідково: Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України. КМЄС не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.

 

Остання зміна сторінки: 26-07-2018 12:06