Ужгород долучиться до національної програми «ВІЛ небезпечний, поки ти не знаєш про нього»

Вперше Україна існує в умовах, коли пацієнтам з ВІЛ доступна сучасна терапія, яка дозволяє жити повноцінним життям. Головний виклик сьогодні — обізнаність населення щодо свого ВІЛ-статусу. Лише кожен другий ВІЛ-позитивний українець знає про свій статус. Сьогодні є реальна можливість зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні.
БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» (надалі Мережа) ініціює велику національну кампанію “ВІЛ небезпечний, поки ти не знаєш про нього”. Ми хочемо, аби українці не боялися тестуватись. Кожен має знати про свій статус. Це наше право на здоров’я, яке відповідає глобальній концепції Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом 2017, тема якого «Право на здоров’я».
Тож, 1 грудня 2017 ми хочемо донести до кожного українця, що ВІЛ небезпечний, лише доки він невидимий. Під час акції буде оголошено про старт медійної кампанії “ВІЛ небезпечний, поки ти не знаєш про нього” і презентовано зручний додаток — онлайн-тест на ВІЛ. Мережа розробила зручний додаток — онлайн-тест на ВІЛ, який допоможе визначити ризик інфікування. Мета додатку — вивести людину з онлайн в офлайн та спонукати пройти тест на ВІЛ у реальному житті. Онлайн-тест матиме GPS-навігацію та показуватиме людині, де найближчий до неї пункт тестування.
Цього року до Всесвітнього дня боротьби із СНІДом заплановано провести профілактичні лекції, відео-лекторії, бесіди у навчальних закладах м. Ужгорода, Ужгородського району та ДУ «Закарпатська установа виконання покарань» №9.
Додаткову інформацію можна отримати у голови правління БО «ЗБТ Мережі ЛЖВ» Андрія Дем’яненка за тел.050 010 46 41

Остання зміна сторінки: 30-11-2017 10:47