«Бузкова стрічка. Вільні від страху – вільні від насилля» В Ужгороді відбулася вулична акція

В м.Ужгород на площі Театральній в рамках міжнародної кампанії „16 днів активних дій проти насильства” відбулася акцію „Бузкова стрічка” під гаслом „Вільні від страху вільні від насилля”. В ній взяли участь працівники департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА, відділу сім’ї молоді та спорту Ужгородського міськвиконкому, Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Мета акції - інформувати населення про установи та заклади, до яких необхідно звертатися у разі скоєння чи загрози насильства. Учасники роздали близько тисячі листівок з номерами телефонів національної "гарячої" лінії з попередження домашнього насильства та національної дитячої „гарячої” лінії, фіолетові браслети з написом „Вільні від страху вільні від насилля”. Бажаючі також взяли участь у експрес-опитуванні та долучилися до флеш-мобу „Я проти насильства”, малюючи долоні знак необхідності боротьби проти насильства та усвідомлення цієї проблеми.
Наприкінці всі учасники написали на фіолетових кульках негативні емоції, які викликає насильство та випустили їх в небо, як символ прагнення позбутися цих негативних емоцій та насильства в цілому.

Остання зміна сторінки: 28-11-2017 17:33