В Закарпатській ОДА обговорили з районами питання безпеки руху на автошляхах

В рамках всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який триває в державі з 13 по 19 листопада, в Закарпатській ОДА відбулась селекторна нарада з питань дотримання законодавства у сфері перевезення пасажирів автомобільним транспортом на території області. Участь у засіданні взяли представники патрульної поліції, Укртрансбезпеки, Антимонопольного комітету, департаменту соціального захисту, товариства «Закарпатавтотранс», представники автотранспортних підприємств районів.
Як зазначалось, найпоширенішими причинами ДТП на шляхах краю є перевищення швидкості руху, технічні несправності транспортних засобів, порушення правил дорожнього руху, неналежний контроль з боку контролюючих органів, мораторій на перевірки, та відсутність відділів превентивної діяльності на місцях, що призвело до послаблення контролю на дорогах. Серед основних перешкод на шляху до підвищення рівня безпеки на шляхах краю також велика кількість нелегальних перевізників, котрі не несуть жодної відповідальності за безпеку пасажирів. Тож під час наради контролюючим органам рекомендовано вжити системних заходів для забезпечення належного рівня безпеки на транспорті.
Під час наради обговорили також питання пільгового проїзду пасажирів, правом на яке, згідно з кількістю проданих квитків, скористалося 162 тисячі закарпатців. Наразі від Закарпаття до Кабінету міністрів подано звернення щодо необхідності врегулювання на законодавчому рівні механізму відшкодування перевізникам компенсаційних виплат за пільговий проїзд та необхідності передбачити у Державному бюджеті України на 2018 рік субвенції на надання пільг, передбачених законодавством і погашення заборгованості за минулі роки.
Як наголосив директор департаменту житлово-комунального-господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр, згідно з законом органи влади не мають можливості впливати на вартість пасажирських перевезень на транспорті загального користування та не здійснюють регуляторну функцію з питання формування тарифів в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні. Водночас в ОДА проводять моніторинг тарифної політики, аналізують стан ціноутворення у відповідних сферах та його вплив на економічний та соціальний розвиток регіону. Наразі тарифи в краї коливаються від 0,32 грн до 0,90 грн за км проїзду, тож перевізникам рекомендовано привести їх до економічно-обгрунтованого рівня, а Антимонопольному комітету – перевірити тарифоутворення на перевезення в краї.

Остання зміна сторінки: 17-11-2017 16:49