На Закарпатті засідає спільна українсько-словацька комісія по прикордонних водах

В м. Ужгород 14 листопада стартувало ХV засідання українсько-словацької комісії по прикордонних водах, відповідно до угоди між Урядами України і Словацької Республіки з питань водного господарства.
Українську делегацію на засіданні очолила Уповноважений Уряду України Ірина Овчаренко, а словацьку – Уповноважений Уряду Словацької Республіки Владімір Новак.
Ірина Овчаренко інформувала словацьку делегацію про реформування водогосподарської галузі України відповідно до європейських стандартів. Зокрема, зміни внесені до Водного кодексу України у частині закріплення принципів басейнового управління водними ресурсами та інше.
Під час засідання присутні також заслухали інформацію про виконання гідротехнічних робіт у поточному році та затвердження плану робіт на 2018 рік.
Також розглянули питання співробітництва в галузі протипаводкового захисту, в галузі гідрометеорології та охорони якості прикордонних вод. Перший день зустрічі завершився виїзною програмою з оглядом водогосподарських споруд у басейні р. Уж та відвідування ГЕС на р. Шипіт.

Остання зміна сторінки: 15-11-2017 18:04