Де бере початок Тиса…/ФОТО

3 жовтня голови райдержадміністрації і райради Павло Басараба і Василь Дан, побували біля витоку річки Чорна Тиса.

Нещодавно, рекреаційну зону навколо витоку капітально відремонтували та відреставрували, встановили нові альтанки оздоблені різьбою.

Звісно, до джерела шлях не близький, тому ДП ,,Ясінянське ЛМГ” капітально відремонтували майже 15 км. лісової дороги, та ще 2,5 км. – побудували. Дану дорогу влаштували ще наприкінці 19 ст., за часів Австро-Угорської імперії.

Користуючись такою нагодою керівники району вручили грамоти голові Чорнотисянської сільської ради Івану Павлючку за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток району, заснування, організацію та проведення І фестивалю ,,Де бере початок Тиса”, який відбувся цієї неділі, 1 жовтня, у селі Чорна Тиса, та директору ДП ,,Ясінянське ЛМГ” Василю Теличуку за організацію робіт по відбудові лісової дороги Чорна Тиса–Лопухово, яка поєднує Рахівський і Тячівський райони.

Ініціював проведення відновлюваних робіт і ремонту дороги, яка веде до витоку, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

До джерела щорічно приїжджають сотні туристів, які милуються красою нашого краю. У місці витоку річки встановлені пам’ятні таблички п’яти країн, через які протікає річка Тиса і є однією із найбільших приток Дунаю. Довжина Чорної Тиси - 49 км. Після злиття з Білою Тисою в місті Рахів до Дунаю їй залишається пройти ще 966 км.

Витоки Чорної Тиси, не єдине облаштоване місце під перевалом Околи. Такі зони відпочинку лісівники розмістили вздовж дороги та річки, а також біля мінеральних джерел. Аби туристи чи місцеві жителі могли комфортно провести час у лоні природи, насолоджуючись неймовірною красою Карпат. У зелених зонах лісового фонду також проклали екостежки та облаштували смітники – все аби туристам було затишно, а ліси були й надалі доглянутими та чистими.

Остання зміна сторінки: 04-10-2017 15:44