Рахівська РДА просить визнати надзвичайну ситуацію, що сталася 17 вересня – надзвичайною ситуацією регіонального рівня

Надзвичайну ситуацію, яка сталася в Рахівському районі 17 вересня класифікували, як надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня.

Відповідне рішення прийняли 25 вересня, на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, відповідно до пункту 3, пункту 5 порядку класифікацій надзвичайних ситуацій за їх рівнями затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.04 № 368 „Про затвердження Порядку класифікації техногенного та природного характеру за їх рівнями”.

Внаслідок буревію, руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, заклади освіти, охорони здоров'я, культури, інженерні мережі і споруди, об'єкти комунального господарства, дорожня інфраструктура, об'єкти енергопостачання та лінії електропередач, об'єкти зв'язку, водогосподарські гідротехнічні споруди та лісове господарство.

Всього в районі постраждало 681 житлових будинків, 17 шкіл, 6 дошкільних навчальних закладів, 3 заклади охорони здоров’я, 2 клубні заклади та 1 будинок культури, господарські споруди і підсобні господарства.

За попередніми даними, загальна вартість нанесених збитків складає 94 794 000 тис. грн.

Ще одне рішення, за яке проголосували всі члени комісії – звернутися до голови Закарпатської обласної державної адміністрації про звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету, для проведення першочергових аварійно-відновлювальних робіт по ліквідації надзвичайної ситуації та до ДСНС України в Закарпатській області з проханням визначити надзвичайну ситуацію – надзвичайною ситуацією регіонального рівня.

Керував роботою засідання комісії, перший заступник голови РДА Віктор Турок.  

 

Остання зміна сторінки: 26-09-2017 15:59