Райони Закарпаття ознайомили з розширеними повноваженнями патрульної поліції

У зв’язку з реформуванням структури Національної поліції у частині виконання функцій щодо безпеки дорожнього руху та видачі документів дозвільного характеру, відбулася реорганізація відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві Департаменту патрульної поліції. Зокрема, управління отримало низку нових функцій та повноважень, які до цього виконувались управлінням превентивної діяльності ГУ НП в Закарпатській області.
Про це йшлося на селекторній нараді, що відбулася 21 вересня під головуванням директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуарда Маляра за участі керівництва патрульної поліції, представників районів та міст області, управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області.
До функцій та повноважень реорганізованого відділу, який розпочав свою роботу з 17 вересня цього року, належать: забезпечення безпеки дорожнього руху та правопорядку в межах обслуговування; регулювання дорожнього руху; здійснення контролю за додержанням законів та інших нормативних актів з питань безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі; видача дозволів на перевезення негабаритних та великовагових транспортних засобів та узгодження маршрутів перевезення небезпечних вантажів.
Як зазначалося під час наради, підрозділ Департаменту патрульної поліції здійснює погодження: схем організації дорожнього руху на шляхах, місць виконання дорожніх робіт, маршрутів руху пасажирського транспорту, встановлення технічних засобів регулювання, дозволів на встановлення реклами, прокладання інженерних мереж та здійснення інших ремонтних робіт, маршрутів і розкладу руху перевезення груп дітей, громадського транспорту. Працівники управління беруть участь і в роботі комітетів з проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
Під час селекторної наради наголошено і на необхідності внесення відповідних змін до нормативно-правових актів у частині безпеки дорожнього руху та видачі документів дозвільного характеру. Зокрема включення представників Управління патрульної поліції до складів конкурсного комітету із визначення автомобільних перевізників, робочих груп із відповідних питань тощо.
Також акцентовано увагу на проведенні роз’яснювальної роботи щодо дотримання правил безпеки дорожнього руху під час перевезення пасажирів транспортом загального користування учасниками автоперевізного процесу, проведенні належним чином підготовки транспортних засобів до зимового періоду, а також забезпеченні якісних умов перевезень на маршрутах, організаторами на яких є РДА та МВК.

Остання зміна сторінки: 21-09-2017 17:01