Про податок на нерухоме майно та використання коштів субвенцій говорили на нараді в РДА

20 вересня при голові райдержадміністрації Павлу Басарабі, за участі голови районної ради Василя Дана провели нараду з сільськими, селищними, міським головами і керівниками служб та підприємств району.

На порядку денному розглянули три питання.

Про використання коштів Державного Фонду Регіонального Розвитку, субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, інших субвенцій з обласного бюджету та коштів районного бюджету на об’єкти капітального будівництва, проінформував начальник управління економічного розвитку райдержадміністрації Дмитро Рущак та керівники органів самоврядування.

Про податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, присутніх проінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Ластовичак.

Станом на 1 вересня надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки до зведеного бюджету району становить 770,2 тис. грн. Від юридичних осіб, які є власниками об’єктів житлової нерухомості надійшло 3 тис. грн., фізичні особи, які є власниками об’єктів житлової нерухомості сплатили 54,7 тис.грн., фізичні особи, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості – 21,8 тис. грн.. Найбільше коштів надійшло від юридичних осіб, власників об’єктів нежитлової нерухомості – 690,7 тис. грн. Найнижчий показник виконання плану надходження вищеназваного податку за вісім місяців в бюджетах сіл: Біла Церква (22,6 %), Розтоки (34,3 %), Луги (73,5 %), Кваси (77,4 %), Костилівка (96,2 %) та міста Рахів (98,8 %).

По деяким об’єктам оподаткування місцевими радами району затверджено ставки у низькому розмірі, що не сприяє збільшенню надходжень до відповідних бюджетів.

Голова Білоцерківської сільської ради Юрій Беріндє зауважив на недостатній роботі Державної податкової інспекції у Рахівському районі щодо сплати юридичними особами податку на нерухоме майно.

Останнім на порядку денному обговорили питання заходів ліквідації наслідків буревію, який стався на території району, цієї неділі, 17 вересня.

- Прошу всіх поставитися до проведення робіт з ліквідації наслідків негоди серйозно та провести всі необхідні заходи, які затверджено на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при РДА, -

зазначив Павло Басараба. – Керівником сектору цивільного захисту Рахівської РДА надано всі необхідні матеріали, в тому числі зразки актів обстеження, дефектних актів та перелік документів, які необхідно подати райадміністрації до цієї п’ятниці. Я в свою чергу звернуся до Закарпатської обласної державної адміністрації з клопотанням про фінансову допомогу для відновлення об’єктів, які було пошкоджено під час буревію.

 

Остання зміна сторінки: 21-09-2017 15:15