Ужгородський коледж культури і мистецтв приймав вітання із 70-літтям

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA12 травня у переповненому залі Закарпатського облмуздрамтеатру програмою "В мистецтві, натхненні, любові" поважний ювілей відзначив Ужгородський коледж культури і мистецтв.

Своїм гостям викладачі й обдароване студентство вишу подарували масштабний, майже тригодинний концерт, що об'єднав музичні та пісенні композиції, танцювальні і театральні постановки, провівши присутніх через багату палітру жанрів, стилів, настроїв: від глибокої лірики – до нестримного запалу, від народних витоків – до модерних арт-експериментів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНасичене мистецьке наповнення вечора було органічно доповнене відеофрагментами з історії навчального закладу, який, нагадаємо, розпочав свою історію в 1947-му році в місті Хуст, а в 1985-му був переведений до Ужгорода як обласний заклад із підготовки фахівців у галузі культури і мистецтв. Їх, до слова, за час свого існування заклад випустив понад 10 тисяч.

Сьогодні ж у виші під наглядом 107 педагогів на чолі з директором Наталією Шетелею навчається майже 300 студентів за сімома спеціальностями: "Музичне мистецтво", "Менеджмент соціо-культурної діяльності", "Сценічне мистецтво", "Хореографія", "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа", "Народна художня творчість" і "Бібліотечна справа".

В рамках урочистостей не обійшлось і без численних привітань, зокрема, від керівників краю і міста. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Петік відзначив, що, з огляду на вагомі досягнення вже багатох поколінь педагогів і студентів, можна сміливо говорити не просто про коледж, а про високу школу закарпатської культури, крім того – висловив захват від артистичного потенціалу учасників концерту, назвавши виступи "цілком гідними Євробачення". Заступник голови обласної ради Йосип Борто у вітальному слові слушно наголосив, що в наші дні не лише культура потребує державної підтримки, а й держава – культурної. В свою чергу, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зауважив, що практично жоден культурний захід у місті не обходиться без участі талановитих студентів, а також – випускників коледжу, котрі сьогодні складають помітну частину культурно-мистецьких колективів краю.

Опісля керівники виконали приємну місію й нагородили за успіхи в естетичному вихованні молоді, активну участь у громадському і культурному житті області та з нагоди ювілею коледжу низку працівників – почесними відзнаками, грамотами і подяками профільного міністерства, Закарпатської облдержадміністрації та облради, Ужгородської міськради. Серед іншого, Почесною грамотою Міністерства культури України нагороджений колектив Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Від гостей зі столиці, а також із Угорщини і Словаччини на адресу винуватців свята позвучало ще чимало компліментів, слів вдячності та запрошень до творчої і освітньої співпраці.

Всі вітання і концертні виступи публіка супроводжувала рясними оплесками. Наостанок учасники та численні гості концерту спільно виконали "Многая літ", які, вочевидь, коледж збирається прожити, знову ж таки, "в мистецтві, натхненні, любові".

Управління культури Закарпатської ОДА

Остання зміна сторінки: 13-05-2017 11:27