На Закарпатті у 103 прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховуються 386 дітей

1288660002Щорічно, кожної другої неділі травня, в нашій державі відзначається одне з найбільш зворушливих свят – День матері. З цієї нагоди, а також напередодні Міжнародного дня сім’ї, сьогодні, 12 травня, в колонному залі облдержадміністрації відбулися обласні урочистості.
Матерів-вихователів та прийомних матерів діючих дитячих будинків сімейного типу зі святом привітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Петік, начальник Служби у справах дітей ОДА Світлана Якімеліна та директор Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Романюк.
1212У вітальному слові, проголошеному від імені керівника краю Геннадія Москаля, його заступник Олександр Петік відзначив покликання жінки як берегині родинного тепла і затишку, гармонії та любові у наших домівках. «В міцній і дружній сім’ї зберігаються і примножуються родинні звичаї, формується атмосфера високої духовності і моральності, патріотизму та щирої любові до Батьківщини» - наголосив він.
Директор Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Романюк у своєму привітанні також висловила присутнім жінкам вдячність за їх роботу. «Ми маємо можливість зустрічатися з вами під час спільних навчань, тренінгів, проводити які стало набагато легше, тому що ви – наші соціальні партнери. Ми з вами разом вчимося ставати кращими, дарувати любов і ласку нашим дітям» - підкреслила вона.
Відтак, на виконання розпорядження голови ОДА Геннадія Москаля, за зразкове виховання дітей у сім’ї, забезпечення умов для всебічного їх розвитку, виявлені при цьому турботу, піклування, високу відповідальність, та з нагоди свята Олександр Петік вручив матерям-вихователям та прийомним матерям почесні грамоти облдержадміністрації та подяки голови ОДА. Крім того, всі запрошені на урочистості жінки отримали цінні подарунки від керівництва облдержадміністрації.
Довідково: На сьогодні у 103 прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу області виховуються 386 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Остання зміна сторінки: 12-05-2017 15:40