50 км. державної дороги у Рахівському районі капітально відремонтують

DSC_2168 4 травня при голові райдержадміністрації Павлу Басарабі відбулася нарада про проведення капітального ремонту дороги державного значення Мукачево-Рахів-Рагатин, яка пролягає територією району.

Участь у ній взяли керівники органів місцевого самоврядування, районних служб, голова районної ради Василь Дан, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Стадник та представник фірми ,,ПБС”.

На Закарпатті, щойно з доріг зійшов сніг - разом із ним зійшов і асфальт. Наразі найбільш проблемною залишається траса ,,Мукачево-Рогатин”, на якій минулоріч провели ямковий ремонт, який довго не протримався.

DSC_2160Цьогоріч за бюджетною програмою на будівництво, капітальний, поточний ремонти та експлуатаційне утримання 205 км. автодороги намічено виділити 2,5 мільярда гривень. Частина цих коштів буде витрачено на капітальний ремонт 50 км. державної дороги у Рахівському районі, який за допомогою сучасних технологій проведе фірма ,,ПБС”. Зокрема, 1 км. ремонту дорожнього покриття буде коштувати від 8 до 10 млн. грн., повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Стадник.

Зрозуміло, що дорожнє покриття не прослужить довго, якщо на ньому буде накопичуватися вода, тому фірма ,,ПБС” просить забезпечити працівників для проведення експлуатаційних робіт, прочистці кюветів та ремонту підпірних стін.

На нараді також обговорили шляхи 10% співфінансування ремонту центральної дорого за рахунок місцевих бюджетів населених пунктів, через які пролягає траса Мукачево-Рахів-Рогатин від с. Лазещина до с. Біла Церква. Також, Службою автомобільних доріг буде проведено обстеження дороги на наявність знаків, а мостів та підпірних стін – на зношеність.

Довідково. На балансі служби автодоріг області перебуває 3 348 км доріг загального користування, з яких 905 км - державного значення і 2 443 км - місцевого. В області ще також є 6 043 км доріг комунальної власності. 62% від загальної протяжності автодоріг розташовані у гірській місцевості з 26 перевалами, на яких розташовані 1 298 мостів загальною довжиною 22 922 погонні метри. Частина мостів, знаходиться в аварійному стані.

Остання зміна сторінки: 05-05-2017 17:10