На Закарпатті проведуть Міжнародний турнір з хокею

1354687900Шість команд – дві закарпатські та чотири зі Словаччини візьмуть участь у Міжнародному турнірі з хокею, який відбудеться цими вихідними 11-12 лютого в обласному центрі. Спортивну подію приурочено 100-річчю закарпатського хокею. Адже, як свідчать дослідження, саме на початку минулого століття закарпатські гімназисти почали грати в хокей на річці Латориця, яка після Америки набувала популярності в Європі. Про це розповіли організатори хокейного турніру під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА.
Як повідомив начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, на Закарпатті нині триває відродження хокею. Зокрема, на базі дитячо-юнацької спортивної школи діє відділення хокею, де займаються 90 дітей.
У турнірі візьмуть участь 6 команд – 2 із Закарпаття та 4 зі Словаччини. Змагання триватимуть два дні, почнуться у суботу о 8 ранку, команди поділять на дві групи – «а» і «б». І в суботу, і в неділю відбудеться по 6 ігор. У неділю турнір розпочнеться о 8.30, а о 14. 45 – фінал, після якого пройде церемонія нагородження переможців», - повідомив президент Федерації хокею Закарпаття Василь Ябрик.
Закарпатська збірна на турнірі буде представлена найкращими гравцями. Це, насамперед, учасники команд «Ужгородські вовки», «Синевир», «Шахтарські барси».
До слова, цьогоріч виповнюється 70 років ужгородській хокейній команді «Спартак-46», яка у 1946 році представляла Україну на чемпіонаті СРСР.

Остання зміна сторінки: 10-02-2017 12:37