Павло Басараба: ,,Заміна дорожнього знаку „Закарпатська область” сприятиме популяризації туристичного потенціалу краю серед відпочиваючих та мандрівників”

DSC_1226В умовах конкуренції, сьогодення вимагає вирішення низки завдань, серед яких промоція туристичного потенціалу Рахівського району. З цією метою, сьогодні, при голові РДА Павлу Басарабі відбулася нарада-обговорення ідей популяризації туристичного потенціалу краю.

Участь в обговоренні взяли перший заступник голови РДА Віктор Турок, начальник управління економічного розвитку Дмитро Рущак, головний архітектор району Олександр Боднарчук і начальник управління Держгеокадастру у Рахівському районі Юрій Дзядів.

З метою підвищення туристичної привабливості Закарпаття, та Рахівщини, як його частини, розвитку внутрішнього туризму та орієнтування туристів на автошляхах, голова РДА Павло Басараба, запропонував звернутися до голови ОДА Геннадія Москаля з пропозицією розробити та виготовити новий дорожній знаку „Закарпатська область”, який розміщений на Яблуницькому перевалі при в’їзді в село Лазещина – першого населеного пункту Рахівського району та Закарпатської області.

До цієї ідеї підштовхнули нещодавні напрацювання та встановлення дорожніх інформаційних знаків історико-культурних пам’яток Закарпатської області, які розроблено та виготовлено за рахунок фінансування Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 роки.

- Розроблення та встановлення нового дорожнього інформаційного знаку із використанням логотипу туристичного бренду Закарпатської області, а також інформації щодо основних туристичних цінностей краю, сприятиме популяризації туристичного потенціалу краю серед відпочиваючих та мандрівників, - зазначив Павло Басараба.

У разі підтримки такої ініціативи, Рахівська районна державна адміністрація готова докласти усіх зусиль для оновлення дорожнього знаку Рахівського району та інформаційних знаків населених пунктів.

Також, керівник району доручив управлінню економічного розвитку, звернутися до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області з проханням надати копії схематичного зображення розмежування Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Остання зміна сторінки: 08-02-2017 17:05