Закарпатські держустанови минулоріч зекономили майже сорок мільйонів гривень завдяки прозорій системі закупівель

10В Закарпатській ОДА відбувся семінар для фахівців органів виконавчої влади з питань сприяння розвитку підприємництва та надання адміністративних послуг.
Участь у засіданні взяли представники департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, заступники голів, начальники структурних підрозділів з економічних питань районних та міських адміністрацій, а також об’єднаних територіальних громад.
Під час заходу йшлося про показники роботи господарського комплексу області у 2016 році. Як наголошувалось, важливо зосередити зусилля органів влади у напрямках розвитку торгівлі, туризму, залучення грантових коштів, здійснення публічних закупівель, стимулювання розвитку підприємництва, організації роботи центрів надання адміністративних послуг, збільшення кількості робочих місць, зменшення об’єктів незавершеного будівництва.
Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Денис Ман, зокрема розповів про проекти, що реалізовуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. За його словами, із 90 проектів, які втілювались у 2016 році, 84 – завершені, 6 – на стадії завершення, освоєно 99 відсотків від доведених з ДФРР коштів. На 2017 рік для проектів розвитку визначено державні пріоритети за напрямками: розвиток спортивної інфраструктури, енергоефективність державних і комунальних навчальних та медичних закладів, розбудова мережі сервісних центрів надання адміністративних послуг.
Директор департаменту також наголосив, за результатами застосування електронної системи публічних закупівель ProZorro державні установи області у 2016 році провели 5090 тендерів та зекономили більше 37 мільйонів гривень.
Значну увагу присутні приділили питанням розробки, проведенню експертизи та виконанню програм соціально-економічного розвитку регіонів області. Крім того розглянули основні пріоритети і завдання Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року та проектні пропозиції до плану заходів з її реалізації у найближчі два роки.
Про напрацювання щодо перспектив економічного розвитку громад в умовах децентралізації, представників органів виконавчої влади Закарпаття проінформував директор Закарпатського регіонального центру соціально-економічних і гуманітарних досліджень НАН України Степан Сембер.

Остання зміна сторінки: 06-02-2017 14:42