Пам’яті Михайла Волощука

065 лютого на 83-му році життя перестало битися серце Михайла Волощука.
Народився він 10 листопада 1934 року в селі Майдан Міжгірського району в сім’ї селян. Закінчив Майданську семирічну школу, а у 1952 році — Мукачівський кооперативний технікум.
З 1974 до 1984 року, а також із 1990 по 1991 рік, Михайло Юрійович був головою виконкому Закарпатської обласної ради. Саме на цей період припав бурхливий розвиток краю – з’являлися нові заводи й соціальні об’єкти, йшла розбудова інфраструктури.
З 1984 до 1990 року Михайло Волощук працював проректором із навчальної роботи Ужгородського університету. Тоді було розроблено генплан розвитку університету, почалосябудівництво другого навчального корпусу, їдальні, гуртожитка №5, житла для викладачів.
На долю Михайла Волощука випало керувати нашою областю в найскладніший період, коли змінювалася соціально-економічна орієнтація в результаті розпаду СРСР і починалося будівництво незалежної, самостійної держави — України. У тяжкому 1990-му, коли економіка занепадала, він намагався уникнути катаклізмів. Йому вдалося зберегти у нашому багатонаціональному краї дух толерантності, організувати роботу органів влади без великих потрясінь. Ті, хто працював з Михайлом Юрійовичем, відзначали його високу культуру спілкування, інтелігентність, тактовність, простоту.
Про довіру людей свідчить триразове обрання його депутатом Верховної Ради України. Загалом він – яскравий приклад того, що за будь-якої системи можна залишатися Людиною і працювати на благо своєї малої батьківщини.

Висловлюю щире співчуття рідним і близьким Михайла Юрійовича та підтримую вас у час скорботи.
Вічна йому пам’ять.

Геннадій Москаль,
голова Закарпатської обласної державної адміністрації

Остання зміна сторінки: 06-02-2017 14:36